Sunt sigură că nici o viitoare mămică nu are în planul de naștere că își dorește să nască pe perioada pandemiei, fără ca partenerul să o poată însoți la spital. Aceste lucruri nu le putem controla. Defapt, știi ce poți controla? Atitudinea, gândurile și reacțiile. Cam atât. Astea sunt armele cu care pornești la drum și pe care trebuie să le folosești cât mai eficient.

O atitudine pozitivă și gânduri pozitive, atrag după sine vibrații înalte, sunt încărcate de energie, care te ajută atât pe tine, cât și pe cei din jurul tău. Toate se întâmplă cu un motiv.

În plus, bebelușul tău a ales să vină pe lume acum, te-a ales pe tine, pentru că fix de tine, mămico, are nevoie.

Pentru că tu ești puternică și bebe a știut bine ce să aleagă.

Fă Rai din ce ai.

Reacția ta la noua stare? Șții vorba aceea: “Fă Rai din ce ai.”? Lucrează cu mediul tău, cu toate lucrurile care îți pot fi de folos. Am conceput o listă cu câteva din lucrurile pozitive care te pot ajuta și câteva lucruri pozitive care vin din situația actuală.

Medicul tău. Acum, cu atât mai mult, crează-ți relația cu medicul. Încurajez mămicile la fiecare curs să facă asta, dar acum e și mai important. Discută despre noile proceduri de la spital, la ce să te aștepți, ce e diferit. Discută despre opțiunea de a-ți petrece mare parte din travaliu acasă, în mediul tău, alături de partenerul tău, dacă asta îți dorești.

Tehnologia. Suntem norocoși că avem la dispoziție nenumărate mijloace de comunicare, pe toate căile. Folosește tehnologia cât mai mult în ajutorul tău. După internarea la spital, partenerul tău poate fi alături de tine non stop! Video call-ul se poate face de oriunde, iar tăticul poate să te susținăîn fiecare moment.

Respirația. Tehnicile de respirație ajută în foarte multe momente și mai ales acum. Indiferent de mediu, de moment, de loc, poți folosi respirația în favoarea ta. Folosește-o să te relaxezi, să te energizezi, pentru focusul atenției, pentru ce îți spune corpul că ai nevoie.

Liniștea. Vei avea parte de liniște, de timp doar cu bebe, fără tot felul de vizite mai mult sau mai puțin dorite, fără ochi curioși. Doar voi, cu timp în care faceți cunoștință, în care vă acomodați unul cu celălalt.

Conexiune. După ce ajungeți acasă, veți avea timp de conexiune, de intrarea într-un nou ritm, într-un nou normal, doar voi 3. Poate ți-ar fi jenă să refuzi anumite vizite, sau, dacă le-ai refuza, refuzul nu ar fi primit foarte bine. Ei, acum nu trebuie să îți mai faci griji de asta. Puneți pe pauză tot și bucurați-vă de noua versiune a familiei voastre.

Ce alte idei ai? Aștept gândurile tale.

Cu drag,

Mădă

Written by : MadaBosinceanu

Abonează-te la newsletter

Află când se lansează cursuri, care sunt cele mai noi oferte, despre ce mai povestim pe Youtube.